Acne :


Bijna iedereen krijgt op een bepaald moment last van acne. Zo af en toe een puistje is dan weliswaar ontsierend, maar niet problematisch. Het word pas vervelend als het grote delen van je gezicht gaat bestrijken, tijdens of na de puberteit. Ook kan acne zomaar na je 30ste de kop op steken. Het is echter niet bewezen dat acne verergert door het eten van bepaald voedsel maar er is wel duidelijk een connectie. De talgklieren worden tijdens puberteit aangestuurd door hormonen, hier heeft voeding een effect op. Start eens met het schrappen van alle suikers uit je dagelijkse voeding. Dit helpt je al een stukje op weg. Wil je meer informatie en ben je bereid om echt iets aan je acne te doen, maak dan een afspraak in de schoonheidssalon.

Er bestaan veel uiteenlopende methoden om acne te behandelen in de schoonheidssalon. Vaak wordt er een dieptereiniging uitgevoerd en wordt de huid behandeld met hoge concentraties werkzame stoffen.

Wat is Acne?:

In de huid bevinden zich ontelbare talgklieren. De meeste talgklieren bevinden zich in het gezicht, de nek, de borst, de rug en de bovenarmen. De talgklieren zijn kronkelige kanaaltjes die eenvoudig verstopt kunnen raken. Als dat gebeurt, ontstaan er mee-eters (open comedonen of black heads). Een mee-eter is herkenbaar aan een zwart puntje, maar dit hoeft niet altijd. Mee-eters kunnen veranderen in puistjes (gesloten comedonen of white heads), deze zijn herkenbaar aan een wit bobbeltje.

De P.(Propionibacterium) acnes bacterie zet de talg om in vrije vetzuren. Door ophoping van talg en de irriterende vrije vetzuren zet de verstopte follikel (talgklier) zich steeds verder uit en scheurt uiteindelijk open. De irriterende stoffen komen in de aangrenzende huid terecht en veroorzaken ontstekingen. Hierdoor ontstaan er pukkeltjes en puistjes. Bij een hevige ontsteking kunnen er cysten gevormd worden die na genezing littekens kunnen achterlaten.

Behandeling van acne in de schoonheidssalon:

Schoonheidssalon Véronique is gespecialiseerd in acne behandelingen. Dit houdt voor u in, dat er in de salon de nodige diploma's en certificaten up-to-date worden gehouden en alle behandelingen correct uitgevoerd worden via strikte voorschriften en richtlijnen. Op deze manier is het mogelijk dat de acne behandelingen geheel of gedeeltelijk vergoed kunnen worden door de zorgverzekeraar.

Omdat er verschillende soorten en stadia van acne zijn is het belangrijk dat er een juiste diagnose wordt gesteld en dat de behandeling goed op de problemen van de cliënt wordt afgestemd. Als we besluiten, bij de eerste intake, om uw acne te gaan behandelen, wees er dan van bewust dat het resultaat van de behandeling meestal niet meteen zichtbaar is, maar langere tijd in beslag neemt. Hier is geduld voor nodig. Niet alleen van de specialist, maar ook van u. Vroegtijdig stoppen is dan ook niet raadzaam. Wat wel raadzaam is, is dat u de geadviseerde producten, thuis ook écht gaat gebruiken. Wat zoals al eerder gezegd: Zonder uw hulp lukt het niet.

Behandelingen met werkzame stoffen tegen acne:

Eigenlijk bestaat er geen standaardbehandeling voor acne. In een huidanalyse moet de soort acne en de ernst van de aandoening eerst worden vastgesteld. Een behandeling waarbij de ontstekingen moeten worden aangepakt is duidelijk anders dan wanneer het vooral om het verwijderen van comedonen en mee-eters gaat. Bij cliënten met littekenvorming dient acne zo snel mogelijk behandeld te worden om te voorkomen dat er nog meer littekens ontstaan. In de schoonheidssalon wordt er gewerkt met cosmetica met een hoge dosis werkzame stoffen die direct op de huid worden aangebracht. Bij de lichte vormen van acne kan dit voldoende zijn. Hieronder een aantal van de gebruikte werkzame stoffen die bij de behandeling van acne kunnen worden ingezet. Daarom is het belangrijk om per behandeling te bekijken in welke concentratie van deze werkzame stoffen moet worden toegepast.

AHA's (Alpha hydroxyzuren) zoals glycolzuur, citroenzuur, melkzuur, appelzuur, wijnsteenzuur, druivenzuur worden vaak gebruikt bij de behandelingen van acné omdat ze de 'lijm' tussen de dode huidcellen oplossen. Daardoor laten de dode huidcellen los en komen er nieuwe, frisse huidcellen te voorschijn. AHA's zijn wat minder sterk dan salicylzuur.

Salicylzuur (Salicylic Acid) is een beta-hydroxy zuur (BHA) en wordt veelal in huidproducten gebruikt tegen de onzuivere huid omdat het exfoliërende eigenschappen heeft. Daarnaast is het oplosbaar in vet en kan het doordringen tot in de porie (dat doen AHA's niet). Bij alle zuren moet er altijd in de salon goed gekeken worden of uw huid hiervoor ook geschikt is en of er wel zuren ingezet moeten worden. Oftewel: behandelen naar huidconditie!

Omdat er met het merk Kalahari Lifestyle mooiere resultaten op het gebied van acne behaald worden, wordt er vanaf januari 2019 uitsluitend nog acne behandelingen gegeven met het merk Kalahari Lifestyle. Hopelijk heeft u begrip voor deze situatie en gaat u, net als wij, voor het beste resultaat!

Acne behandeling gezicht vanaf 48,50
Op lichaamsdelen: op aanvraag

___________________________________________________________________

Declaraties

Voor Acne behandelingen is het mogelijk om te declareren bij uw zorgverzekeraar. Daarvoor heeft onze salon een AGB- code. Deze code wordt vermeld op de factuur welke u kunt indienen bij uw zorgverzekeraar.

Wilt u weten of de behandeling (gedeeltelijk of geheel) wordt vergoed? Informeer dan altijd eerst bij uw zorgverzekeraar of raadpleeg uw polisvoorwaarden voordat u een afspraak maakt voor een consult. Zo komt u niet voor verrassingen te staan.

Voor en na de Acne behandeling