Kalahari Lifestyle

Kalahari Lifestyle is opgericht door Carina Franck, een Zuid Afrikaanse vrouw die is opgegroeid op een boerderij in de Kalahari woestijn in Afrika. Ze bracht haar kindertijd door in de natuur, waar zij veel van oude geheimen van natuurlijke gezondheid en welzijn leerde kennen. Ook ontwikkelde zij een diepe verbinding met de lokale Khoi San families die haar leerden dat 'if we all share, we will always have enough'. Door deze ervaringen uit haar kindertijd ontwikkelde Carina de passie om de goedheid van de giften van de natuur met de wereld te delen.

Kalahari Lifestyle werd een aantal jaren geleden ontwikkeld na jarenlang onderzoek door een selectief deskundigenteam waaronder botanici en wetenschappers. Geconcentreerde plantenextracten, Fyto Componenten en plantaardige oliŽn afkomstig van inheemse Afrikaanse planten. Wat wetenschappers nu pas hebben ontdekt, weten de mensen in Afrika al generaties lang. Gebruikmakend van alleen natuurlijke geoogste botanische ingrediŽnten, hebben Carina en haar team prachtige producten samengesteld die uw huid voeden en herstellen.

De producten van Kalahari zijn natuurlijk, worden niet getest op dieren, de meeste verpakkingen zijn recyclebaar en herbruikbaar. De producten zijn vrij van parabenen, sulfaten, derivaten, isopropyleen Glycol, Formaldyhede en minerale oliŽn.

Carina over haar merk Kalahari: De zachte manier...
'De wens om haar passie voor huidverzorging, planten, mensen en gemeenschapswerk, bij elkaar te brengen, werd steeds groter. Het was een gevoel, een idee dat ze niet eerder kwijtkon.' Je huid is een canvas en daar moet je zo voorzichtig mogelijk mee omgaan. Door zachtere formuleringen en natuurlijke stoffen te gebruiken, bereik je soms veel meer dan op de hardcore huidverbeteringsmanier met scherpe concentraties en veel zuren.

Maar Carina zoekt wel, naar de beste plantaardige stoffen die ze laat verwerken tot hoogwerkzame cocktails, ze werkt met plantenstoffen waarvan ze weet dat ze een bewezen werkzaamheid hebben.

De hybride natuur
'We focussen met Kalahari op plantaardig en natuurlijk', maar Carina gelooft nog steeds in bepaalde synthetische stoffen. Ze maakt nog altijd gebruik van haar jarenlange ervaring in deze industrie en op formuleringsniveau met haar voormalige merk Nimue. Ze combineert het beste uit beide werelden. Sommige mensen in haar team zijn zeer gespecialiseerd in planten, anderen weer heel erg goed in de synthetische chemie. Ze brengt ze voortdurend samen om tot de beste, milde maar effectieve producten te komen.

'Veel huiden zijn in slechte conditie, als gevolg van moderne, te actieve skincare'
Carina noemt het verontrustend: ze ziet steeds meer huiden die uit balans zijn. Noem het 'ondanks' alle goede skincare, of wellicht als gevolg ervan? 'Ze denkt het laatste, er is zoveel hoogactieve skincare op de markt, en er wordt overdadig gebruik van gemaakt. Het kan op den duur averechts uitpakken: je krijgt er een totaal onrustige huid van, een huid die nog weinig kan hebben, alleen nog maar reactief is. Carina noemt het een 'chaotische huid.'

'Waar dat met name aan ligt'? Er is natuurlijk in deze tijd veel sprake van teveel laser, teveel peelings, teveel facials of fillers - gewoon alles te-veel. En dat alleen maar omdat je van lijntjes en rimpels af wilt. Je huid is een woestijn geworden en neemt niets meer op. Je doet dus eigenlijk meer kwaad dan goed voor je huid...'

Lifestyle breed assortiment
Met Kalahari heeft Carina een complete lifestyle voor ogen: nature & nurture. Om goed te doen, om te ontspannen, om je ziel te bereiken via je huid. Er is een uitgebreide gezichts- en lichaamsrange, er zijn kaarsen, geuren..., de producten zijn geschikt voor alle huidtypen, ook de meest gevoelige met rosacea en couperose. In de salon zijn behandelingen mogelijk van ultra kalmerend en voedend tot diepe exfoliatie. Schoonheidsspecialisten die met Kalahari mogen werken worden begeleid en opgeleid naar een andere levensstijl. Meer wellbeing, op hoog kwalitatief niveau.'

Carina, maar ook wij van Schoonheidssalon Vťronique willen vrouwen weer bewust maken van het belang van hun huid. Voor ons is een Kalahari behandeling als het doorlopen van een genezingsproces. Waar we ook gaan, we zien veel vermoeide, eigenlijk ongelukkige huiden met hoge stresslevels. Een behandeling met Kalahari geeft je ontspanning en het beste dat de natuur te bieden heeft.'

Het mooie van Kalahari Lifestyle is, dat het maatschappelijk verantwoord is. Door de aankoop van een Kalahari product steunt u zonder moeite het Kalahari Food Programme, deze verstrekt goede voeding en ondersteuning aan kinderen en hun families. Door het Medical Outreach programme, ontvangen verschillende gemeenschappen in heel Zuid Afrika gratis medische zorg, het Bead Project.

Dus u boekt prachtige resultaten met uw huid en tegelijkertijd boekt Kalahari prachtige resultaten in de maatschappij.